A vállalkozás vezetője Simon László, aki 1974-ben végezett a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán, növénytermesztési szakon. Az egyetem elvégzése után a Mezőfalvi Állami Gazdaságnál helyezkedett el, mint gyakornok. A későbbiekben kerületi agronómusként, majd 1992-től egyéni vállalkozóként folytatta munkáját.

   Az évek előrehaladtával a vállalkozás folyamatosan növekedett, fejlődött. Ennek a fejlődésnek egy fontos állomása volt az 1997. év. Ebben az évben jelentős előrelépés történt a betakarított termény tárolása és szárítása szempontjából. Sárbogárdon lehetőség kínálkozott egy szárítóüzem és a hozzá tartozó terménytárolók megvásárlására, amelynek köszönhetően a bérben történő szárítást és tárolást megszűntettük.

   Néhány évvel később 2001-ben a folyamatosan növekvő termésmennyiségek miatt, a szárítóüzem bővítése fontos és sürgős feladattá vált, a kukorica, napraforgó, repce, őszi búza, vetőmagborsó valamint a többi termény szakszerű és biztonságos szárítása és tárolása érdekében. A meglévő létesítmény mellé egy nagyobb teljesítményű szárító, tárolótér valamint az éjszakai műszak biztosítására 2 db napi siló épült.

   2003. év újabb jelentős változást hozott a gazdaság életében, ugyanis a Simon László által indított mezőgazdasági vállalkozás kinőtte magát, és ettől az időponttól kezdve Simon Mezőgazdasági Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. néven folytatja tevékenységét napjainkban is.

   A 2006. évben a szárító üzem fejlesztése tovább folytatódott. A termények tárolásában valamint az üzem körüli infrastruktúra fejlesztésében történtek előrelépések.
     2009-2010. években a gépparkunk valamint telephelyeink fejlesztésére, újítására helyeztük a hangsúlyt.

   Fontosnak tartjuk modern erő- és munkagépek alkalmazását, amelyek lehetőséget nyújtanak az energiatakarékos és talajkímélő művelési rendszerek alkalmazására. A jövőben tervezzük a precíziós gazdálkodáshoz szükséges eszközök beszerzését és alkalmazását.

Simon Károly