A Simon Kft. fő tevékenysége a szántóföldi növénytermesztés. Termesztett növényeink között megtalálható az Őszi búza, Őszi káposztarepce, Rozs, Zab, Takarmánykukorica, Csemegekukorica, Napraforgó, Cukorrépa valamint a Zöldborsó.

     A vetésforgó két legmeghatározóbb növénye az őszi búza és a zöldborsó, amelyek összesen 1600ha földterületet foglalnak el. A két fő növényen kívül magas színvonalon és nagy területen termesztünk Őszi káposztarepcét, Napraforgót, Takarmánykukoricát valamint Cukorrépát. Gazdaságunk nagy hangsúlyt fektet a vetőmagtermesztésre is. Vetőmagot állítunk elő Őszi búza, Zöldborsó, Rozs valamint Zab növényekből.

     Az elmúlt években megkezdtük a frisspiaci Csemegekukorica termesztését. 2010. évben 7,5ha öntözhető területen vetettük a növényt. 2011. évtől a meglévő technológia mellé, a koraiság növelésének érdekében, megkezdjük a palántanevelést, amelyet kora tavasszal ültetünk ki alagútfólia alá. A technológia alkalmazásától kb. 1-2 hetes koraiság növekedést várunk, amelynek köszönhetően már június hónapban kiszolgálhatjuk vevőinket első osztályú, frisspiaci csemegekukoricával. A jövőben folyamatos piacbővítéssel az igényektől függően szeretnénk növelni a vetett területet.

     Munkánk során az intenzív növénytermesztés megvalósítására törekszünk, ezért az átlagtól eltérő mennyiségű és minőségű műtrágyázást valamint növényvédelmet folytatunk. Az ehhez szükséges optimális időben, és minőségben történő munkavégzést fiatal és jól felszerelt géppark segíti.